Neurotrain Focus Plus- koncentrációt és kognitív képességet fejlesztő csomag

Mi a célunk?

Neurotrain Focus Plus terápiánk során célunk az idegrendszer és kognitív funkciók fejlesztése multiszenzoros ingereken keresztül. Ez azt jelenti, hogy vizuális, auditív és kinesztetikus (mozgással kapcsolatos) csatornákon keresztül egyaránt stimuláljuk az idegrendszert, ezzel igyekszünk szociális-emocionális, szenzoros és kognitív funkciókat is fejleszteni.

Milyen problémák esetén segít?

Ha gyermekének problémát okoz a koncentráció
Ha tanulási, írásbeli nehézségei vannak
Ha szeretné, hogy gyermeke sikeresen vegye az iskolai akadályokat

Kinek ajánljuk a csomagot?

  • Gyermekeknek, akiknek nehezére esik a koncentrálás, a tanulás. Akik képességeikhez képest gyengébben teljesítenek az iskolában.
  • Serdülőknek, akik kimerültek, szétszórtak, érdeklődésüket vesztették a tanulásban, sportban, hobbiban akár a szociális életben is.
  • Felnőtteknek, akik úgy érzik kiégtek, elégedetlenek a munka, vagy sportteljesítményükkel.
  • Kortól függetlenül azoknak, akiket a folyamatos stressz, esetleg szorongás kimerített.

Milyen területek fejlesztésére alkalmas?

  • hallási túlérzékenység 
  • szociális képességek
  • kommunikáció 
  • érzelemszabályozás 
  • koncentráció
  • kognitív funkciók (olvasás, írás) 
  • vizuális és hallási feldolgozás 
  • mozgás és koordináció
  • hangulat, önbizalom

Felépítése

A teljes program körülbelül 4 hónapot ölel fel. Ez alatt 20 alkalommal találkozunk személyesen, heti rendszerességgel. A közös, főként mozgásra épülő gyakorláson túl, pedig napi szintű otthoni munka is elengedhetetlen a fejlődés érdekében. Ez körülbelül napi 20-30 percet vesz igénybe.

Gyakorlás során specifikus zenei hanganyag hallgatása mellett, szórakoztató mozgásos, egyensúlyi és vizuális gyakorlatokat végzünk. A foglalkozásokon elsajátított gyakorlatok egy részét fontos, hogy a hétköznapok során rendszeresen ismételd. Az ehhez szükséges instrukciókat és segédeszközöket mi biztosítjuk. 

Első alkalommal egy alapos állapotfelmérésre várunk, ahol igyekszünk feltérképezni a célokat, erősségeket és gyengeségeket. Az itt tapasztaltak alapján tervezzük meg egyénre szabottan a folytatást és kezdjük meg a közös munkát.

Mit érdemes tudnod a csomagról?

A kognitív képességek gyengülése, a koncentráció csökkenése sok ok miatt alakulhat ki. Szerepet játszhat a táplálkozás, mozgásszegény életmód, alváshiány, krónikus stressz és az idegrendszer működésének egyensúlyvesztése. Akkor a leghatékonyabb a fejlesztés, ha az a lehető legtöbb területen dolgozik. 

Fontos az is, hogy a képzés ne tartson hosszú hónapokig és kellően érdekes és vonzó legyen gyermeknek, felnőttnek egyaránt.

Szerencsére a neurológiai háttértudományok mellett a biotechnológia is nagyon sokat fejlődött. A Neurotrainben büszkék vagyunk arra, hogy a funkcionális neurológia legújabb kutatásainak eredményéből és a biotechnológia legmodernebb eszközeiből válogattuk össze a programot.

A krónikus stressz, a korábbi traumák a neurológiai rendszert alapjaiban billentik ki és a szimpatikus idegrendszer túlműködése megnehezít minden klasszikus kezelést. Éppen ezért javasolt az idegrendszer stressz alapú működésének lecsendesítése. Programunk kezdeti szakaszában ezt helyezzük fókuszba, hogy a későbbi időszakot megkönnyítsük és még befogadóbbá válhass. A fejlesztés egésze alatt hangsúlyosan megjelenik majd a zene. Olyan speciálisan filterezett zenei hanganyagokkal fogunk dolgozni, ami az auditív ingeren túl, a csontvezetésnek köszönhetően további stimulust ad az idegrendszernek.  Gyakorlás során találkozni fogsz játékos mozgásokkal, nyugtató légzőgyakorlatokkal, több érzékszervre ható feladatokkal. A kombinált multiszenzoros észlelésen keresztül fejleszti az agyat és nyugtatja a testet. Szórakoztató módon segít kiaknázni a rejtett fizikai és mentális képességeket. Segít a szenzoros információk észlelésében és feldolgozásában.

Ki vezeti a tréninget?

Dr. Hermann Gábor

A Neurotrain tréningközpont alapítója. Dr. Hermann Gábor az egészségközpontú fogszabályozás nemzetközi bevezetője a magyar alvásfogászat kiemelkedő alakja. Nevéhez köthető a több funkcionális program, mint a Dsmile és a Neurotrain.

A Funkcionális Neurológiában először kapcsolta össze a logopédia, testkezelések, funkcionális neurológia és neurológiai biotechnológia elemeit.

A Neurotrain Focus Plus csomag értéke

655 000 Ft helyett most csak

600 000 Ft

A tréninget problémaspecifikus állapotfelmérés előzi meg, melynek díja: 35 000 Ft (a tréning díján felül)
4 hónapos intenzív program
Biotechnológiai segédeszközök
Speciálisan szűrt zenei hanganyagok
Kreatív, játékos, átfogó gyakorlatok

Kapcsolat

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

    Atavédelmi nyilatkozat: https://neurotrain.hu/adatvedelmi-tajekoztato/

Rendelési idő:

Hétfő: 09:00-14:00

Kedd: 09:00-19:00

Szerda: 09:00-17:00

Csütörtök: 09:00-19:00

Cím: 1036 Budapest, Lajos utca 91. 3.emelet /1.

Telefon: +36 1 306 78 46; +36 20 996 7846

E-mail: info@neurotrain.hu

GYIK

A Neurotrain Focus programot elsősorban azoknak a gyermekeknek ajánljuk, akik tapasztalták az alábbi tünetek egyikét:

  • fényérzékenység
  • hangérzékenység
  • koncentrációs problémák
  • figyelemzavar
  • rossz kézírás
  • magatartásproblémák
  • ADHD tünetei

A fenti panaszok hátterében általában az áll, hogy az idegrendszer másként reagál a külvilág ingereire, ez a képesség azonban a Neurotrain Focus program segítségével hatékonyan fejleszthető.

Elsősorban azoknak a gyermekeknek, akik szeretnék fejleszteni tanulási- és szociális készségeiket.

Igen, kiegészítő kezelésként használható (pl. parkinson kór, agyvérzés), a kezelőorvossal egyeztetve.