Neurotrain Logo – Intenzív logopédia és nyelésterápia

Mi a célunk?

Helytelen nyelési, légzési mintázat komplex kezelése. Nyelv helyes nyugalmi helyzetének tudatosítása és fejlesztése. A fogak körül kórosan működő izmok (ajak-, orca-, és nyelvizmok) egyensúlyának beállítása.

Miért fontos?

A nyelv, ajkak és száj körüli izomzat helytelen működése és szájlégzés hatására felborul az izomegyensúly. Ennek következtében eltérések alakulhatnak ki fogsorban, harapásban, állcsont és szájpadlás fejlődésében és akár a rágóízület működésében is. Van, hogy a beszédre is negatív hatást gyakorol és a hangok torz ejtéséhez vezet. Legtöbbször az arcon túl kihat a nyak és váll területére, ami leginkább rossz testtartásban mutatkozik meg.

Kinek ajánljuk a csomagot?

Fogorvos, fogszabályzó szakorvos esetleg más szakember jelezte a problémát vagy az alábbi tüneteket tapasztaljuk magunkon vagy gyermekünkön:

Fogazatban

 • Kusza, szabálytalanul álló fogak, harapási rendellenességek pl.: nyitott harapás, túlharapás mélyharapás „bulldog” harapás, keresztharapás stb.
 • Az alsó és a felső fogsor fogai között eltérő távolság.
 • A fogszabályozás hatására nem vagy csak nehezen alakul a fogazat.
 • A már szabályozott fogazat visszarendeződik.
 • Fogcsikorgatás, fogszorítás.

Állkapocsban

 • Aránytalan a felső és az alsó állkapocs egymáshoz való viszonya pl.: kisebb-nagyobb, szélesebb-keskenyebb, előrébb-hátrébb stb.
 • Oldalról gyakori az előreeső fej és a hátraeső mandibula.

Légzésben

 • Gyakran nyitott szájtartás, nyugalmi állapotban is társulva a szájlégzéssel, szájszárazsággal.

Funkciókban

 • Gyakran lassabban esznek, nyámmogás illetve rágás közbeni sok felesleges túlmozgás látható az ajkak körül pl.: beszívogatja, harapdálja az ajkait.
 • Nyelés közben grimaszol, beszívja, szorítja az ajkát, esetleg láthatóan ki is dugja a nyelvét.

Beszédben

 • Bizonyos hangoknál a fogak közé csúszik a nyelv. Emiatt a t, d, n, l, sz, z, és c hangok esetleg s, zs, cs, gy, ty, ny hangok torzulnak, nyelvlökéssel ejtődnek.
 • Nehezen javuló artikuláció, akár az artikulációs terápia után is, mert a háttérben célzottan nem kezelt nyelvlökéses nyelés áll.

Szokások

 • Ujjszopás, cumizás, körömrágás, ajakrágás esetleg rongyikák, plüssök, rágcsálása, szívogatása stb.

Terápia felépítése

Az állapotfelmérést (60 perc) egy neuro-mozgáskorrekciós alkalom, majd kilenc személyes 45 perces találkozó követi, heti- kétheti rendszerességgel. Az állapotfelmérésen tapasztaltak alapján tervezem meg a folytatást. A foglalkozások menete mindig közös gyakorlásból és alapos betanításból áll. Ezt pedig a folyamatos otthoni gyakorlás kell kövesse. Az otthoni hatékony gyakorlás támogatására számos eszközt biztosítunk, hogy gördülékenyen haladhasson a munka. 

A neuro-mozgáskorrekciós alkalmat gyógytornász kolléga tartja. Ennek célja, hogy az izmaid és az élettani folyamataid újra harmonikusan működjenek. Ez által az nyelv, állkapocs, nyak, váll körüli izmaidat is felkészítjük, hogy befogadóbbak legyenek a változásra. Bővebb információkat a move csomagunknál olvashatsz erről a módszerről.

Komplex szemléletmód keretein belül az egész testtel foglalkozunk a terápia során. Mivel maga a nyelvlökéses-nyelés is egy többtényezős probléma, így mi sem lokálisan dolgozunk a szájjal és nyelvvel. Figyelünk a felsőháti, nyaki szakaszra, állkapocsra és olyan mozgások is részét képezik a foglalkozásoknak, melyek segítik ezen területek lazítását, helyes tartás kialakítását és a koncentrációt is támogatják. 

Helyes és stabil orrlégzés támogatása érdekében számos légzőgyakorlatot is beépítettünk a terápiába. Ezekkel célunk, hogy egy mélyebb (rekeszlégzés) jobban funkcionáló légzésmintát erősítsünk. 

Amennyiben szükséges, foglalkozunk a beszédhang(ok) és artikuláció javításával, ezt is beépítve a rendelkezésünkre álló időbe. 

Fejlesztés utolsó szakaszában a GOPex (Good Oral Posture) módszert is elsajátíthatod, mely a már megtanult helyes funkciók automatizációját hivatott segíteni egyszerű hétköznapokba beépíthető gyakorlatok segítségével.

Miben különbözik a Neurotrain Logo csomag a hagyományos logopédiától?

 Neurotrain Logo – Intenzív logopédia és nyelésterápiaÁltalános logopédia
Holisztikus megközelítés és terápia
Mozgás 
Harmonikus tartás
Légzőgyakorlatok
Gyakorlóeszközök 
Neuro-mozgás korrekció
GOPex tréning 

A Neurotrain Logo csomag értéke

255 000 Ft

Állapotfelmérés: 25 000 Ft
Terápia: 230 000 Ft
 1. Állapotfelmérés (45-60 perc)
 2. Nyelvlökéses nyelés terápia (9 alkalom, 45 perc/ alkalom)
 3. Neuro-mozgás-korrekció (60 perc)

 

Kapcsolat

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

  Atavédelmi nyilatkozat: https://neurotrain.hu/adatvedelmi-tajekoztato/

Rendelési idő:

Hétfő: 09:00-14:00

Kedd: 09:00-19:00

Szerda: 09:00-17:00

Csütörtök: 09:00-19:00

Cím: 1036 Budapest, Lajos utca 91. 3.emelet /1.

Telefon: +36 1 306 78 46; +36 20 996 7846

E-mail: info@neurotrain.hu