Gyakran ismételt kérdések

GYIK

Megváltozott funkciók esetén alkalmazzuk (mozgásterjedelem csökkenés, fájdalom,  stb). 

Legegyszerűbben egy informatikai kábel példájával tudom elmagyarázni. Képzeld el, hogy van egy kábeled, amely továbbítja az információkat a számítógéped (agy) és a képernyő (test) között. Kétféle úton keletkezhet információ zavar. 

1. Információ blokk- dugó keletkezik (szoftveres eltérés). Szoftver: az idegrendszer jel továbbító rendszere.

  • Egyszerű blokk (mechanikai)
  • Stresszor alapú reflexes megterhelődés (kemikália, étkezés, érzelmi, stb.

2. Csomó a kábelen (hardveres eltérés). Hardver: anatómiai szerkezeti egység: csont, izom, ín, bőr, szövet, idegszál, ér.

Egyik esetében sem optimális a jeltovábbítás. A Neuro-mozgáskorrekció módszerével magát az információ blokkot tudjuk kezelni és normalizálni a jelút rendszert.  Egyszerű blokkok kezelése gyors és tartós. A stresszor alapú reflexek minősége egyetlen korrekció után is változik, viszont a hosszú távú eredmény fennmaradásához együttműködésre és időre van szükség. Amikor fizikai csomó okozza a jelváltozást/kiesést akkor fizikai beavatkozás szükséges. Ebben az esetben a változáshoz hosszabb idő kell, mértéke és minősége pedig változó. Függ a kiindulási helyzettől, motivációtól, változásra való hajlamtól.  A fogászatban a hardveres eltérések esetén ezekkel az eszközökkel, lehetőségekkel dolgozunk együtt: 

  • Harapásemelők
  • Sínek
  • Fogszabályozó készülékek
  • Aktív mozgások, gyakorlatok.

A kezelés során nem csak a fogszabályozó passzív elemei dolgoznak a szádban, hanem te is be tudsz segíteni. Részt veszel az életedben, vagy csak kívülről szemlélődsz? Célunk az önkapcsolódás, testünk  működésének megismerése és fejlesztése.

Szoftveres problémák esetén a panaszok javulását, megszűnését.

Hardveres esetek esetén a panaszok változását. Akut, gyulladt szövetek esetén a változás minimális. A szöveti gyógyulás után több változást lehet elérni.

Kiegészítő kezelésünket megtalálod a szolgáltatásaink között.

Kapcsolat

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

    Atavédelmi nyilatkozat: https://neurotrain.hu/adatvedelmi-tajekoztato/

Rendelési idő:

Hétfő: 09:00-14:00

Kedd: 09:00-19:00

Szerda: 09:00-17:00

Csütörtök: 09:00-19:00

Cím: 1036 Budapest, Lajos utca 91. 3.emelet /1.

Telefon: +36 1 306 78 46; +36 20 996 7846

E-mail: info@neurotrain.hu