Neurotrain Focus Home – képességfejlesztés gyermekeknek otthon

Problémát okoz gyermekének a koncentráció?
Tanulási, írásbeli nehézségei vannak? 
Szeretné, ha gyermeke sikeresen venné az iskolai akadályokat?

Fejlessze gyermeke képességeit egy különleges otthoni programmal!

Milyen problémák esetén segít?

Mit érdemes tudni a Neurotrain Focus Home-ról?

A Neurotrain Focus Home klinikai kutatásokkal alátámasztott módszer, mely speciális zenehallgatáson és mozgáskombináción alapul. Egy betanítást követően otthon tudják a programot folytatni, nem szükséges különórákra járni. Az program hossza 3-4 hónap, ezalatt látványos eredmény érhető el.

A tréning rugalmas, saját időbeosztás szerint lehet megfelelően haladni. A program alatt támogatást adunk, és a végén közösen visszamérjük a változásokat.

A zene és mozgás kombinációjának magyar vonatkozása a Kodály Módszer. Kodály felismerte, hogy a mozgás mennyire hatékonyan emeli ki a zenetanulást és erősíti a zene hatékonyságát a gyermek fejlesztésében.

Milyen előnyei vannak?

Idővel még több kutatás erősítette meg mindezt. A technológia fejlődése és a vegetatív idegrendszer kutatása hozta létre az úgynevezett modulált zenei módszereket. Lényege, hogy egy stúdióban az alap zenei anyagot úgy manipulálják, hogy bizonyos hang tartományokat felerősítenek, ezzel dolgoztatva meg a középfül izmait.

Ez az izomtevékenység végeredményben úgy hat a vegetatív idegrendszerre, hogy nyugtatja, koordinálja annak működését. Ráadásul a hangot nem csak audió, hanem csontvezetéssel is közvetítik, ezáltal erősítve a hatást. Ha szeretnél bővebben olvasni a kutatások eredményeiről, akkor kattints ide vagy ide.

Két fajta modulált zenei módszert kombinálunk a tréning során. Az első szakasz egy passzív zenehallgatás, mely nyugtatja a testet és befogadóbbá teszi az idegrendszert a második szakaszra. A második szakaszban a zenehallgatás már aktív, azaz a zene hallgatása mellett különböző gyakorlatokat adunk. Ez kifejezetten erősíti a test egyensúlyát, a koordinációt és egyéb képességeket.

Így épül fel a program

Mitől különleges a Neurotrain Focus Home Program?

A Neurotrain Focus Home program során alkalmazott módszereink a méltán világhírű Safe and Sound Program® és a Soundsory® program.

Meddig tart, milyen eszközöket biztosítunk a számodra?

Hermann-Ortho-Hirdetesek-1080x1080-1.jpg

A Soundsory ® programhoz egy multi-szenzoros, otthoni programhoz használható speciális eszközt adunk, melyben audió és csontvezetés is van és a zenelejátszó be van építve a fejhallgatóba, ami kényelmes mozgást tesz lehetővé.

Hermann-Ortho-Hirdetesek-1080x1080-1.jpg

A program serkenti az agyműködést és segíti a legfontosabb alapkészségek kialakulását. Segít a motoros és kognitív képességek fejlesztésében gyermekeknél és felnőtteknél, így javítja a koncentrációt, a kézírást, a test egyensúlyt, és pozitívan hat a tanulási képességre.

 

Hermann-Ortho-Hirdetesek-1080x1080-1.jpg

Végeredményben az érzékszervi készségek fejlődése gyorsabb reflexeket pontosabb koordinációt, javuló koncentrációt és fokozott test-tudatosságot eredményez, ami látható és érezhető javulást hoz a kognitív készségekben, mint például a tanulás, az érzelmi szabályozás, a szociális interakciók, a kritikus gondolkodás stb.

Kinek ajánljuk a programot?

Elsősorban a gyermekednek, de felnőtteknek is hatékony:

Tanulási nehézségek, koncentrációs zavar
Kézírás, mozgáskoordináció, finommotorikai problémák
Szenzoros, érzékszervi zavarok, fény, hangérzékenység

Mit fogsz tapasztalni, ha belevágsz?

A programok nagy hangsúlyt fektettek a zenei anyag kiválasztására. Az első tapasztalat, hogy élmény a zene hallgatása minden korcsoport számára. A második élmény a nyugalom, a test megnyugvása. A harmadik élmény a javuló teljesítmény testtartásban, koordinációban, kézügyességben. Végül jönnek a tanulás, koncentráció pozitív változásai.

A program lezárása

Ki vezeti a programot?

Dr. Hermann Gábor

A Neurotrain tréningközpont alapítója. Dr. Hermann Gábor az egészségközpontú fogszabályozás nemzetközi bevezetője a magyar alvásfogászat kiemelkedő alakja. Nevéhez köthető a több funkcionális program, mint a Dsmile és a Neurotrain.

A Funkcionális Neurológiában először kapcsolta össze a logopédia, testkezelések, funkcionális neurológia és neurológiai biotechnológia elemeit.

Bartus Ágnes és Dr. Hermann Gábor: képességfejlesztés gyermekeknek otthon

A Neurotrain Focus Home csomag értéke

250 000 Ft helyett most csak

200 000 Ft

A tréninget problémaspecifikus állapotfelmérés előzi meg, melynek díja: 35 000 Ft (a tréning díján felül)
Személyes konzultáció, felmérés, betanítás
A program alatt Zoom vagy telefonos támogatás
Záróbeszélgetés, visszamérés
A készülék depozit díja (a program árán felül) 180 000 Ft, ami a program végén visszajár. A készülékbérlés meghosszabbítására van lehetőség (40 000 Ft/hó)

Kapcsolat

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

    Atavédelmi nyilatkozat: https://neurotrain.hu/adatvedelmi-tajekoztato/

Rendelési idő:

Hétfő: 09:00-14:00

Kedd: 09:00-19:00

Szerda: 09:00-17:00

Csütörtök: 09:00-19:00

Cím: 1036 Budapest, Lajos utca 91. 3.emelet /1.

Telefon: +36 1 306 78 46

E-mail: info@neurotrain.hu

GYIK

A Neurotrain Focus Home programot elsősorban azoknak a gyermekeknek ajánljuk, akik tapasztalták az alábbi tünetek egyikét:

  • fényérzékenység
  • hangérzékenység
  • koncentrációs problémák
  • figyelemzavar
  • rossz kézírás
  • magatartásproblémák
  • ADHD tünetei

A fenti panaszok hátterében általában az áll, hogy az idegrendszer másként reagál a külvilág ingereire, ez a képesség azonban a Neurotrain Focus Home program segítségével hatékonyan fejleszthető.

A Neurotrain Focus Home program hossza 3-4 hónap, ezalatt érezhető változások és látványos eredmények érhetőek el. A siker érdekében azonban a kis páciensnek minden nap foglalkoznia kell néhány percet a rá bízott feladatokkal.

Összesen két alkalommal; a program elején és a végén. A program ideje alatt folyamatos, napi otthoni gyakorlás szükséges, de személyes konzultációkra nincs szükség.

Az első személyes találkozás során átadunk egy kézikönyvet, mely tartalmazza a gyakorlatokat, illetve hozzáférést biztosítunk egy online felülethez, melyen a gyakorlatokat tartalmazó videók vannak napokra lebontva. 

Elsősorban azoknak a gyermekeknek, akik szeretnék fejleszteni tanulási- és szociális készségeiket, de nem kívánnak napi, heti rendszerességgel személyes tréningeken részt venni.

A Neurotrain Focus Home programot 5-6 éves kortól ajánljuk.

Igen, kiegészítő kezelésként használható (pl. parkinson kór, agyvérzés), a kezelőorvossal egyeztetve.

Ha úgy érzed, hogy megterhelő számodra vagy gyermekednek egyszerre a fél óra hallgatás (pl.: nyugtalanság), tartsatok szünetet.

Egy nap egyszer, 30-60 perc hallgatás javasolt. Ezen belül, ha szükséges, tarts rövid szünetet.

30-60 perc. A kiegyensúlyozott folyamathoz a 30 percet ajánljuk.

Semmi probléma, próbáld a feladat könnyebb verzióját. Sokszor van választási lehetőséged. Ha ez is kifogott rajtad, akkor egy korábbi kedvenc feladatot csinálj helyette.

A fennálló időben szabadon választhatsz tevékenységet, játékot. Ha szeretnéd mozgásos feladatokból is válogathatsz kedved szerint vagy választhatod, hogy egyszerűen csak pihensz és lazítasz.

Ajánlott a kutacs felett elhelyezni, de ha egy idő után ez a terület érzékennyé válik, nyugodtan csúsztasd előrébb vagy hátrébb.

Ők már kipróbálták, és elégedettek az eredménnyel

“Hatalmas változásokat vettem észre a fiam kitartásában és abban, hogy milyen hosszan tud figyelni a mozgásos feladatoknál. Sokat fejlődött a testtudata.”

KARA TAVOLACCI

FOGLALKOZÁS TERÁPIÁS SZAKEMBER 

“(A Soundsory viselését követő pár percen belül,) a lány felállt a székéből és elkezdett táncolni a fejhallgatóban, használva mindkét kezét és lábát(…) minden nap látható fejlődés a mozgásában, figyelmében és beszédében.

IRYNA

TOMATIS TERAPEUTA

“Észrevettem, hogy a lányom sokkal nyugodtabban viselkedik és nem zavarják annyira a szenzoros dolgok (látási- hallási- szaglási- íz érzékelési- tapintási ingerek), mint általában. Nagy öröm azt látni, hogy élvezi az átlagos elfoglaltságokat és nem lesz zaklatott. Ez nagy dolog számunkra!”

HEIDI

EGY SZENZOROS PROBLÉMAKKAL KÜZDŐ LÁNY ANYUKÁJA

“A Soundsory hallgatásos terápia segít újraalkotni az agyi kapcsolatokat. A neuroplaszticitásra, azaz az agy anatómiai és funkcióban való változási képességére hat. Így segít a gyerekeknek, mint a fiamnak, hogy kevésbé legyenek érzékenyek különböző hangokra. Minket teljes mértékben lenyűgözött!”

MONIQUE

SZÜLŐ

“A fiamnak sokat segített a fejhallgató az olvasás elsajátításában. Azt kell mondjam, hogy a Soundsory teljes mértékben bevált!”

JAQUELIN

SZÜLŐ