Stresszkezelés és Alvás

Stressz és Alvás:

A stressz gyakori oka az álmatlanságnak és a nyugtalan éjszakáknak. Az agyunk folyamatosan aktív, és a stressz növelheti a szorongást és a negatív gondolatokat, amelyek megakadályozhatják az alvást. Azonban van néhány hatékony stresszcsökkentő technika, amelyek segíthetnek:

Test-szkennelés, és Légzéstechnikák:

Az úgynevezett progresszív relaxációs technikák, vagy testszkennelés, valamint a tudatos légzés gyakorlása segít megnyugtatni az elmét és csökkenteni a stresszt. Próbáld ki a napi rendszeres relaxációs technikák, vagy a meditáció valamilyen formáját vagy olyan légzés rechnikákat, melyek csökkentik a légzés-számot és a légzés intenzitását lefekvés előtt.

Testmozgás:

A testmozgás kiváló stresszcsökkentő lehet. Rendszeres testmozgás segít kiegyensúlyozni a stresszhormonok szintjét és javítja az alvást. Azonban kerüld az intenzív edzéseket lefekvés előtt, mert ezek éppen ellenkező hatást válthatnak ki.

Stresszkezelő Technikák:

Tanuld meg az időmenedzsmentet és a stresszkezelést. Hatékonyan szervezd meg a feladataidat és tanuld meg, hogyan kezeld a stresszhelyzeteket.

Nagyon fontos a lefekvés előtti rutin kialakítása:

Az esti órákban próbálj meg teljesen ellazulni. Kerüld az intenzív tevékenységeket és a stresszel kapcsolatos gondolatokat. Inkább olvass egy könyvet vagy hallgass megnyugtató zenét.

Támogató közösség:

Beszélj a stresszről barátaiddal vagy családtagjaiddal. Az érzelmi támogatás segíthet levezetni a stresszt.

Az alvás és a stressz között szoros kapcsolat van, különösen az insomnia esetében. Ha megtanuljuk kezelni a stresszt, az nemcsak az alvásminőségünket javítja, hanem általános jóllétünket is növeli. Ha kérdéseid vagy észrevételeid vannak, ne habozz megosztani velünk őket.

Ismerd meg az S-Leap Alvástréninget

Az S-Leap tréninget elsősorban azok számára fejlesztettük ki, akik szeretnének javítani az alvásuk minőségén. Az insomnia, vagy más néven elalvási nehézség, gyakori felébredés nagyon jó kezelhető különböző stressz-kezelési módszerekkel, viselkedés-terápiás tréningekkel. 

Az S-Leap egy egyedülálló tréning, mely a modern alvásorvoslás alapjainak ismertetése mellett segít a résztvevőknek, hogy hatékonyan tudják kezelni elalvási nehézségeiket, javítani tudnak alvásminőségükön. Az S-Leap tréning egyik legfontosabb előnye, hogy nem online, hanem személyesen, csoportokban tartjuk. Így a trénerek és a résztvevők közt valódi kapcsolat alakul ki, és az összetartozás élményének köszönhetően bizonyítottan hatékonyabb a tréning.

Rólam

Dr. Hermann Gábor

 

2020 óta foglalkozom alvásfogászattal, neves hazai alvásorvosi team-ek tagja vagyok, alvásorvosokkal és fül-orr gégészekkel dolgozom együtt. A fogászat, alvás, teljes test vonatkozása mellett a sport- teljesítményfokozással és a neurológiai fejlesztés területeivel is foglalkozom. 2019-ben dolgoztam ki azt az egészség-program koncepciót, mely az S-Leap Alvástréning alapjául szolgált. Szeretettel várlak az S-Leap Alvástréningen!

Kapcsolat

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

    Atavédelmi nyilatkozat: https://neurotrain.hu/adatvedelmi-tajekoztato/

Rendelési idő:

  • Hétfő: 09:00-18:00
  • Kedd: 14:00-19:00
  • Szerda: 09:00-19:00
  • Csütörtök: 08:00-19:00

Cím: 1036 Budapest, Lajos utca 91. 3.emelet /1.

Telefon: +36 1 306 78 46; +36 20 996 7846

E-mail: info@neurotrain.hu