Orvosi Segítség és az Alvás

Alvásproblémák és az orvoshoz fordulás:

Az alvásproblémák sokakat érintenek, és komolyan befolyásolhatják az életminőséget. Ha hosszabb ideig tartó alvászavarokkal küzdesz, vagy ha az alvásproblémák szignifikánsan zavarják mindennapi életedet, érdemes lehet orvoshoz fordulni.

Mikor kell orvoshoz fordulni?

Krónikus álmatlanság:

Ha hosszabb ideje (általában több hónapnál) nehezen alszol el, vagy gyakran felébredsz éjszaka, érdemes orvoshoz fordulni. Az álmatlanság kezelésében az orvosok számos hatékony módszert alkalmazhatnak.

Súlyos alvási apnoé:

Alvási apnoé esetén az alvás során a légzés ismétlődően leállhat, és ez komoly egészségügyi problémákat okozhat. Ha gyanaksz erre a problémára, vagy párod felfigyel erre a jelenségre az éjszakai folyamán (hangos horkolás, állandó fáradtság), kérj orvosi vizsgálatot és kezelést.

Ritka alvászavarok:

Vannak olyan ritka alvászavarok, mint például a paraszomniák vagy a rendellenes alvási ciklusok, amelyek speciális diagnózist és kezelést igényelnek. Ha ilyen tüneteid vannak, fordulj szakorvoshoz.

Krónikus fáradtság és alvászavarok együttesen:

Ha hosszú ideig tartó fáradtságról, alvászavarokról és más egészségügyi problémákról számolsz be, fontos, hogy az orvosok teljeskörű értékelést végezzenek és segítséget nyújtsanak.

Az orvoshoz fordulás segíthet kideríteni az alvásproblémák okát és hatékony kezelési módszereket javasolhat. Ne habozz segítségért fordulni, mert az alvásminőség javítása hozzájárulhat az általános jó közérzetedhez és egészségedhez. Az alvásorvoslás önálló szakterületté vált. Az országban több helyen találsz alvásorvost, más néven somnológust. Az alvással kapcsolatos diagnózis az alvásorvos állítja fel, a kezelésben viszont más társ-szakmák is részt vehetnek, mint fül-orr gégészet, alvás-fogorvoslás, logopédia, légzéstréning, neurológia, pszichológia, pszichiátria.

Ismerd meg az S-Leap Alvástréninget

Az S-Leap tréninget elsősorban azok számára fejlesztettük ki, akik szeretnének javítani az alvásuk minőségén. Az insomnia, vagy más néven elalvási nehézség, gyakori felébredés nagyon jó kezelhető különböző stressz-kezelési módszerekkel, viselkedés-terápiás tréningekkel. 

Az S-Leap egy egyedülálló tréning, mely a modern alvásorvoslás alapjainak ismertetése mellett segít a résztvevőknek, hogy hatékonyan tudják kezelni elalvási nehézségeiket, javítani tudnak alvásminőségükön. Az S-Leap tréning egyik legfontosabb előnye, hogy nem online, hanem személyesen, csoportokban tartjuk. Így a trénerek és a résztvevők közt valódi kapcsolat alakul ki, és az összetartozás élményének köszönhetően bizonyítottan hatékonyabb a tréning.

Rólam

Dr. Hermann Gábor

 

2020 óta foglalkozom alvásfogászattal, neves hazai alvásorvosi team-ek tagja vagyok, alvásorvosokkal és fül-orr gégészekkel dolgozom együtt. A fogászat, alvás, teljes test vonatkozása mellett a sport- teljesítményfokozással és a neurológiai fejlesztés területeivel is foglalkozom. 2019-ben dolgoztam ki azt az egészség-program koncepciót, mely az S-Leap Alvástréning alapjául szolgált. Szeretettel várlak az S-Leap Alvástréningen!

Kapcsolat

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

    Atavédelmi nyilatkozat: https://neurotrain.hu/adatvedelmi-tajekoztato/

Rendelési idő:

  • Hétfő: 09:00-18:00
  • Kedd: 14:00-19:00
  • Szerda: 09:00-19:00
  • Csütörtök: 08:00-19:00

Cím: 1036 Budapest, Lajos utca 91. 3.emelet /1.

Telefon: +36 1 306 78 46; +36 20 996 7846

E-mail: info@neurotrain.hu