Lefekvés előtti tevékenységek

Az éjszakai rutin és az alvásminőség közötti összefüggés:

Először is, fontos megérteni, hogy az éjszakai rutin és a lefekvés előtti tevékenységek milyen hatással lehetnek az alvásra. A megfelelő esti rutin segíthet elcsendesíteni a testet és az elmét, elősegítve a pihentető alvást.

Néhány tipp a megfelelő esti rutin kialakításához:

Mobiltelefon és képernyők elkerülése:

A mobiltelefonok, tabletek és számítógépek képernyője kék fényt sugároz, ami zavarhatja az alvást. Próbáld meg legalább egy órával lefekvés előtt elkerülni ezeket az eszközöket, vagy használj kék fény szűrőt.

Olvasás vagy meditáció:

Egy jó könyv olvasása vagy meditáció segíthet kikapcsolni az elmét és elvezet az alvás felé. Válassz olyan tevékenységet, amely segít elcsendesíteni az agyadat.

Meleg fürdő vagy zuhany:

Egy meleg fürdő vagy zuhany ellazíthatja az izmokat és elősegítheti a nyugodt alvást. A meleg víz segít csökkenteni a stresszt is.

Lefekvés előtti séták:

Rövid séták a friss levegőn szintén segíthetnek a test és az elme megnyugtatásában.

Elkerülni az étkezést és koffeinfogyasztást:

Kerüld el a nehéz ételeket és italokat, különösen közvetlenül lefekvés előtt. Az étkezés és a koffein fogyasztás stimuláló hatással lehet az alvásra.

Alvásidő beállítása:

Próbáld meg minden nap ugyanabban az időben lefeküdni és felkelni, hogy a tested biológiai óráját szinkronban tartsd.

Ezen tippek beépítése az éjszakai rutinodba segíthet javítani az alvásminőségedet és hozzájárulhat egy egészséges alvási minta kialakításához.

Ismerd meg az S-Leap Alvástréninget

Az S-Leap tréninget elsősorban azok számára fejlesztettük ki, akik szeretnének javítani az alvásuk minőségén. Az insomnia, vagy más néven elalvási nehézség, gyakori felébredés nagyon jó kezelhető különböző stressz-kezelési módszerekkel, viselkedés-terápiás tréningekkel. 

Az S-Leap egy egyedülálló tréning, mely a modern alvásorvoslás alapjainak ismertetése mellett segít a résztvevőknek, hogy hatékonyan tudják kezelni elalvási nehézségeiket, javítani tudnak alvásminőségükön. Az S-Leap tréning egyik legfontosabb előnye, hogy nem online, hanem személyesen, csoportokban tartjuk. Így a trénerek és a résztvevők közt valódi kapcsolat alakul ki, és az összetartozás élményének köszönhetően bizonyítottan hatékonyabb a tréning.

Rólam

Dr. Hermann Gábor

 

2020 óta foglalkozom alvásfogászattal, neves hazai alvásorvosi team-ek tagja vagyok, alvásorvosokkal és fül-orr gégészekkel dolgozom együtt. A fogászat, alvás, teljes test vonatkozása mellett a sport- teljesítményfokozással és a neurológiai fejlesztés területeivel is foglalkozom. 2019-ben dolgoztam ki azt az egészség-program koncepciót, mely az S-Leap Alvástréning alapjául szolgált. Szeretettel várlak az S-Leap Alvástréningen!

Kapcsolat

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

    Atavédelmi nyilatkozat: https://neurotrain.hu/adatvedelmi-tajekoztato/

Rendelési idő:

  • Hétfő: 09:00-18:00
  • Kedd: 14:00-19:00
  • Szerda: 09:00-19:00
  • Csütörtök: 08:00-19:00

Cím: 1036 Budapest, Lajos utca 91. 3.emelet /1.

Telefon: +36 1 306 78 46; +36 20 996 7846

E-mail: info@neurotrain.hu