Koffein, Nikotin és Az Alvás

Koffein és alvás:

A koffein egyike a leggyakrabban fogyasztott stimulánsoknak a világon, megtalálható a kávéban, teában, üdítőitalokban és egyéb termékekben. Tudtad, hogy a koffein fogyasztása akár 6 órán keresztül is hatással lehet az alvásra? Mivel serkentő hatása van, fontos odafigyelni a koffeinbevitelre, különösen délután és este. Ha alvásproblémáid vannak, érdemes korlátozni a koffeinfogyasztást, különösen a késői órákban.

Nikotin és alvás:

A dohányzás is negatívan befolyásolhatja az alvást. A nikotin serkentő hatású, és ahogy a koffein esetében, akár az alvást megelőző néhány órával is hatással lehet az alvásminőségre. A dohányzás elkerülése vagy leszokás segíthet javítani az alvásodon.

Mikor kerüld el ezeket a stimulánsokat?

Ideális esetben a koffein és a nikotin elkerülése lefekvés előtt legalább 4-6 órával ajánlott. Ez idő alatt a szervezetednek lehetősége van feldolgozni ezeket a stimulánsokat, és így könnyebben elérheted a pihentető alvást.

Kérjük, tartsd szem előtt, hogy minden szervezet más, és reagálhat eltérően a koffeinre és a nikotinra. Ha alvásproblémáid vannak, érdemes figyelni a saját reakcióidat és a stimulánsok bevitelét, és szükség esetén konzultálj alvásszakemberrel vagy orvossal.

Ismerd meg az S-Leap Alvástréninget

Az S-Leap tréninget elsősorban azok számára fejlesztettük ki, akik szeretnének javítani az alvásuk minőségén. Az insomnia, vagy más néven elalvási nehézség, gyakori felébredés nagyon jó kezelhető különböző stressz-kezelési módszerekkel, viselkedés-terápiás tréningekkel. 

Az S-Leap egy egyedülálló tréning, mely a modern alvásorvoslás alapjainak ismertetése mellett segít a résztvevőknek, hogy hatékonyan tudják kezelni elalvási nehézségeiket, javítani tudnak alvásminőségükön. Az S-Leap tréning egyik legfontosabb előnye, hogy nem online, hanem személyesen, csoportokban tartjuk. Így a trénerek és a résztvevők közt valódi kapcsolat alakul ki, és az összetartozás élményének köszönhetően bizonyítottan hatékonyabb a tréning.

Rólam

Dr. Hermann Gábor

 

2020 óta foglalkozom alvásfogászattal, neves hazai alvásorvosi team-ek tagja vagyok, alvásorvosokkal és fül-orr gégészekkel dolgozom együtt. A fogászat, alvás, teljes test vonatkozása mellett a sport- teljesítményfokozással és a neurológiai fejlesztés területeivel is foglalkozom. 2019-ben dolgoztam ki azt az egészség-program koncepciót, mely az S-Leap Alvástréning alapjául szolgált. Szeretettel várlak az S-Leap Alvástréningen!

Kapcsolat

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

    Atavédelmi nyilatkozat: https://neurotrain.hu/adatvedelmi-tajekoztato/

Rendelési idő:

  • Hétfő: 09:00-18:00
  • Kedd: 14:00-19:00
  • Szerda: 09:00-19:00
  • Csütörtök: 08:00-19:00

Cím: 1036 Budapest, Lajos utca 91. 3.emelet /1.

Telefon: +36 1 306 78 46; +36 20 996 7846

E-mail: info@neurotrain.hu