Alváshigiénia Alapjai

Az alváshigiénia olyan alapvető szabályok és gyakorlatok összessége, amelyek segíthetnek javítani az alvásminőségedet. Ezek a praktikus tippek segítenek neked elkerülni az álmatlanságot és a nyugtalan éjszakákat.

Kényelmes matrac és párna:

Kezdd azzal, hogy ellenőrzöd, hogy matracod és párnád megfelelő támogatást nyújtanak-e. A megfelelő matrac és párna segít elkerülni a hátfájást és az ágyban való forgolódást.

Csend és Csendesítő Zene:

Ha zajok zavarnak éjszaka, fontos lehet zajszigetelő füldugókat használni, vagy esetleg halk, nyugtató zenét hallgatni.

Stabil hőmérséklet:

Tartsd a hálószobát optimális hőmérsékleten. A túl meleg vagy túl hideg hálószoba zavarhatja az alvást.

Kerüld a koffeint és az alkoholt este:

Kerüld el a koffein és az alkohol fogyasztását este, mert ezek zavarhatják az alvást.

Mobiltelefon és képernyők:

Próbálj meg legalább egy órával lefekvés előtt elkerülni a mobiltelefonok és egyéb képernyők használatát, mert a kék fényük zavarhatja az alvást.

Rendszeres alvási idő:

Próbálj minden nap ugyanabban az időben lefeküdni és felkelni, még a hétvégéken is. Ez segít beállítani a biológiai órát.

Ezek az alapvető szabályok segíthetnek neked létrehozni egy olyan alvási környezetet, amely elősegíti a pihentető alvást. A következő hírlevelekben további hasznos információkat osztunk meg az alvás és az egészség kapcsolatáról, valamint praktikus tippeket arról, hogyan javíthatod az alvásminőséged.

Köszönjük, hogy velünk tartasz ezen az alvás javításáról szóló utazáson! Ne feledd, hogy az egészséges alvás alapvető fontosságú az általános jóléted szempontjából. Ha bármilyen kérdésed van, ne habozz feltenni őket a következő hírlevélben.

Ismerd meg az S-Leap Alvástréninget

Az S-Leap tréninget elsősorban azok számára fejlesztettük ki, akik szeretnének javítani az alvásuk minőségén. Az insomnia, vagy más néven elalvási nehézség, gyakori felébredés nagyon jó kezelhető különböző stressz-kezelési módszerekkel, viselkedés-terápiás tréningekkel. 

Az S-Leap egy egyedülálló tréning, mely a modern alvásorvoslás alapjainak ismertetése mellett segít a résztvevőknek, hogy hatékonyan tudják kezelni elalvási nehézségeiket, javítani tudnak alvásminőségükön. Az S-Leap tréning egyik legfontosabb előnye, hogy nem online, hanem személyesen, csoportokban tartjuk. Így a trénerek és a résztvevők közt valódi kapcsolat alakul ki, és az összetartozás élményének köszönhetően bizonyítottan hatékonyabb a tréning.

Rólam

Dr. Hermann Gábor

 

2020 óta foglalkozom alvásfogászattal, neves hazai alvásorvosi team-ek tagja vagyok, alvásorvosokkal és fül-orr gégészekkel dolgozom együtt. A fogászat, alvás, teljes test vonatkozása mellett a sport- teljesítményfokozással és a neurológiai fejlesztés területeivel is foglalkozom. 2019-ben dolgoztam ki azt az egészség-program koncepciót, mely az S-Leap Alvástréning alapjául szolgált. Szeretettel várlak az S-Leap Alvástréningen!

Kapcsolat

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

    Atavédelmi nyilatkozat: https://neurotrain.hu/adatvedelmi-tajekoztato/

Rendelési idő:

  • Hétfő: 09:00-18:00
  • Kedd: 14:00-19:00
  • Szerda: 09:00-19:00
  • Csütörtök: 08:00-19:00

Cím: 1036 Budapest, Lajos utca 91. 3.emelet /1.

Telefon: +36 1 306 78 46; +36 20 996 7846

E-mail: info@neurotrain.hu